top of page

Game review: Starfield, 8/10

Selle aasta septembris välja tulnud mäng “Starfield”on tekitanud palju kõneainet.

Inimesed kas armastavad seda või vihkavad seda.


Bethesda, kes on vastutav Elder Scrollsi ning hiljem ka Fallouti sarja eest, andis just hiljuti välja oma uusima mängu Starfieldi, mis on open-world ning RPG ehk rollimäng. Ehituslikult on see väga sarnane nende eelmise mänguga Fallout 4 ning üleüldse on nende kahe mängu vahel palju sarnasusi. Kui teile meeldivad mängud nagu Skyrim ning Fallout, siis on Starfield kindlasti üks mäng, mis võib teile huvi pakkuda.

Seni suurim mäng, mis Bethesda loonud on hõlmab endas sadu tunde tegevust, et mäng täiesti läbi teha. Mängus on pea 1000 planeeti, kuid vaid 10% nendest on inimasustatud. Siiski on see number üsna suur ja tegevust jätkub kauaks, sest nende planeetide peal on tõesti väga palju ülesandeid ja avastamist teha. Starfieldis saab ehitada enda oma kosmoselaeva, luua sõprussuhteid ning sh ka armusuhteid, kaevandada erinevate planeetide pealt loodusvarasid ning palju muud. Mängu alguses olev oma tegelaskuju loomine on väga detailne ning sellega võib võtta tunde.

Starfieldi miinuseks on see, et kosmoses sõita ise väga ei saa. Näiteks ei saa sõita otse ühelt planeedilt teisele ning ise maanduda. Esineb ka vigu ning tõrkeid, mis on nii suure mängu puhul loomulik ja mängimist need otseselt ei sega. Palju planeedid on tühjad ning teha seal peale kaevandamise väga pole. Nii suure mängu puhul võib ka tunduda, et võimalusi on liiga palju ning ei osata otsustada, mida teha või kust peale hakata.

Minu meelest on Starfield väga huvitav ning hästi tehtud mäng. Praeguse seisuga olen mänginud seda u 30 tundi ning mulle väga meeldib ja julgen soovitada seda kõigile, kellele meeldivad open-world mängud.



1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page