top of page

Filmi arvustus: "Possum" (2018)

Film nimega Possum on psühholoogiline õudusfilm, mis on kirjutatud ja lavastatud Matthew Holness´i poolt. Lugu keskendub peategelasele, kes on ebaõnnestunud nukunäitleja, kes naaseb oma lapsepõlvekoju, mis on täis erinevaid kogetuid traumasid.

Loo alguses naaseb peategelane, Phillip Connell, oma lapsepõlvekoju, kus ootab teda tema onu Maurice. Peategelane kannab kaasas nahast kotti, mille sees pesitseb nukk nimega Possum, millest Phillip üritab korduvalt lahti saada, aga asjata. Majas endis on üks suletud ruum, mida Phillip sageli silmitseb, kuid hoiab eemale. Ka Maurice pinnib peategelaselt väsitult “Kas sa kavatsed sinna sisse minna?”, mille vastus on alati eitav.

Peategelast hakatakse kahtlustama kohaliku poisi kadumises, sest on tõendeid, et ta võib olla süüdi. Kõik kahtlustavad teda, ent teda kinni ei võeta. Teda vaevavad kummalised unenäod, kus Possum talle ligi hiilib. Phillip üritab Possumist igal võimalusel lahti saada, kuid kõik katsed ebaõnnestuvad ja nukk on tagasi kotis.

Lõpus siseneb peategelane suletud ruumi ja leiab sealt kadunud poisi kasti seest. Seal ründab teda ootamatult maskiga mees ja tuleb välja, et röövimise taga oli tema onu. Maurice irvitab Phillip´i üle ja mõnitab teda orvuks ja on kogu lapsepõlve peategelast nii füüsiliselt kui ka seksuaalselt ära kasutanud. Philip murdub ning murrab oma onu kaelaluu, et päästa see laps kastis.

Filmi lõpetuseks

istub Phillip maja ees, hoides Possumi tükeldatud pead enda süles.

Film võib algul tunduda väga segane ja halva stsenaariumiga, kuid kui hiljem uurides rohkem selle kohta, saime teada, mis oli selle sõnum ja kõik pusle tükid läksid kokku. Järelikult oli lõppkokkuvõttes meie jaoks film 10/10. Teades filmi sõnumit, on lugu palju huvitavam ja arusaadavam. Ei ole soovituslik nõrganärvilistele.


3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page