top of page

Filmiarvustus “Orphan: First kill”

Updated: Nov 10, 2023


Halloween aeg on käes ja see on hea aeg, et võtta kätte popkorn, istuda diivanile ning vaadata mõni õudusfilm. 2022. aastal tuli välja mitmeid õudusfilme, mis on kriitikute poolt saanud väga head tagasisidet ja on väärt vaatamist. Seekord on valitud nimekirjast välja film, mille loos mängib suurt rolli ka Eesti.

“Orb: esimene tapmine” on järjefilm Jaume Collet-Serra kuulsale esimesele filmile, mis hirmutas inimesi kinodes aastal 2009. Kuigi see on järjefilm, võtab selle ainestik aset enne esimese filmi sündmuseid, et seletada lahti jäänud niidiotsi ja õhku jäänud küsimusi. Enne selle filmi vaatamist on soovituslik vaadata ära ikkagi ka esimene osa, et saada aru kogu pildist ning mida film endast kujutab. Esimeses osas on kõige suurem süžee keerdkäik, mille järgi on ehitatud üles ka teise filmi stsenaarium.

Film algab talvises Eestis ja kohe esimestel minutitel on kuulda ka kohalikku keelt, mida filmis kasutatakse korduvalt. Eesti keele kasutus on tegelikult üks halvemaid pooli filmi sisust, sest isegi eestlane ei saaks aru, mida keegi ütleb ja räägitakse tugeva vene aktsendiga.

Mõned filmi stsenaariumi osad jäävad väga ebaloogilisteks. Näiteks see, kuidas tagaotsitav tüdruk sai üle piiri Venemaale ja sealt edasi Ameerikasse. Kui võrrelda teist osa esimesega, siis on aru saada, et mõned süžeeliinid ei lähe kokku. Põhjus võib olla selles, et teisel osal on teine režissöör ja eeltööd on tehtud vähem.

Film iseenesest on vaadatav, aga see ei ületa oma esimese osa edu. Kui soovitada seda kellelegi, siis parem mõnele sõbrale, kes on alles alustanud õudusfilmide vaatamisega. Filmi kriitikute hinnang filmile on 6/10, mis jääb alla paljudele konkurentidele.



10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page