top of page

Uus aasta ja uus toimetus- välkommen!

Updated: Apr 24, 2023

Sel õppeaastal on meie kalli kooliajalehe valmimise taga uued ja põnevad inimesed! Toimetus lausa pakatab kultuurist ja kirjandusest! Kuid kes need huvitavad tegelased siis ka on, kes loovad kauneid ridu Carte Blanche nime all? Nüüd saategi tutvuda Noarootsi Kuningriigi täieõigusliku ajalehe Carte Blanche värske toimetusega!





Peatoimetaja Marie Suur (11K)

Üheteistkümnendikule Mariele jäeti

eelmiste peatoimetajate poolt tähtis ülesanne jätkata ametit Carte Blanche peatoimetajana. Marie on aktiivne tegutseja ning kuigi ta tundub vahel tõsine, meeldib talle väga inimestega koos aega veeta ning toredaid tegemisi ellu viia. Teda huvitab filmindus, muusika ja kultuur. Marie ülesanne on toimetus töös hoida ja kirjutada artikleid moodsatest pürkslastest.











Siret Leinasaar (10K)

Siret, kes soovib endast ajalehe kaudu panustada tükikest kooliellu. Ta on hea eesti keeles ja õigekirjas. Sõbrad kirjeldavad teda kui julge, seltskondliku ja "õigekirja politseina". Tema huvideks on kunst, rahvatants, muusika, raamatud, mood ja eesti keel. Sireti ülesanne ajalehes on luua erinevaid huvitavaid artikleid ning kontrollida õigekirja.











Marleen-Ketli Lussmaa (10K)

Marleen on taipoksi harrastav kümpa, keda korterikaaslased kirjeldavad kui hooliva, rõõmsameelse, kaastundliku ja tööka kaaslasena. Ajalehte soovib ta luua huvitavat ja meelelahutuslikku sisu. Marleeni roll ongi erinevate ja intrigeerivate artiklite kirjutamine.












Pille-Riin Kikas (11T)

Pille-Riin on mitmekülgne tütarlaps paljude erinevate huvidega. Pille-Riinu tõmbavad erinevad kultuurid ning keeled, talle on väga südamelähedane kunst, eriti maalimine. Ajalehe toimetuses soovib ta aidata edasi anda nende loomingut, kes ajalehes ei toimeta. Aga mida ta ajalehes teeb? Pille-Riinu nimelt huvitab ka poeesia ja luuletuste kirjutamine ning ajalehes tahab ta teieni tuua just meie armsate pürkslaste kõige ilusamat luulet ja see on ka ühtlasi tema ülesanne.












Melissa Elisabeth Basussov (10K)

Melissa on joonistamisarmastajast kümpa, kes maaliks täis kõik Pürksi uksed kui veel saaks. Talle meeldib palju sarju vaadata ning erinevat muusikat kuulata. Ajalehes võib näha tema imelisi joonistusi ning arvamusi seriaalidest.












Sandra Tsirk (11K)

Sandra vihikulehed on kõige ainulaadsemad maailmas, sest neid kaunistavad tema osavad kritseldused. Üleüldse on Sandra juures kõik huvitav ja omapärane - stiil, muusikamaitse, joonistamisstiil ning palju veel! Tema ülesandeks on kaunistada ajalehe lehekülgi ja meist endist ehk pürksalastest huvitavaid tähelepanekuid jagada.











Andero Tabur (11K)

Meie toimetuse ainuke ja väärtuslik meesesindaja Andero on teadatuntud naljatilk ning hea piltidel poseerija. Anderol on ka tähtis töö õukonna turvamehena. Tema ülesanne lehes on anda välja huvitavaid filmiarvustusi.












Laura Kranich (11K)

Laura on armas üheteistkümnendik, keda huvitab muusika ning erinevad artistid. Teda leiab ka rahvatantsus jalga keerutamas ning kooris laulmas. Ajalehes aitab ta luua erinevaid artikleid, millesse on vahel põimitud ka muusika.













Laura Ulm (11K)

Toimetuse teine, äärmiselt humoorikas Laura (sõprade seas tuntud kui Larry), on ka suur muusikahuviline. Tema muusika esitusloendid on alati mitmekülgsed ja täis huvitavaid artiste. Teda paeluvad ka sport ning filmindus. Toimetuses kirjutab Laura muusikaarvustusi ja muid põnevaid artikleid.












Anna Liisa Paalits (11K)

Annale meeldib väga lugeda, vahelduseks õudusjutte kuulata ning vahepeal ka ise kirjutada. Teda võib näha nii vaiksena, nina raamatus kui ka

väga energilisena. Ajalehes olemine on Annale uus ja värske kogemus, see võimaldab tal olla ka omamoodi loominguline. Anna ülesandeks ajalehes on ennustada pürkslaste tulevikku.









Jack Hõbe (11T)

Jacki lemmik tee on Dammani must ning ta on sahtlisse kirjutanud kolm novelli. Jack huvitub ajaloost, eelkõige armastab ta revolutsioone, julgeid naisi, söakaid homoseksuaale ja kriminaale. Ta armastab väga ka kirjandust, eelkõige fantaasiat ja ulmet. Toimetuses olemise kaudu tahab ta veenda rohkem inimesi lugema paremat kirjandust ja panna lugejaid naerma.
















Emma Simone Neeme (11K)

Emma on meie kullakallis fotograaf, kes pildistab üles kõik maailmatähtsad sündmused ning kogub kokku ka teiste koolikaaslaste arhiivi. Peale huvi fotograafia vastu on Emma ka muusik ning mängib bassi koolibändis nimega PÄTEB.











Merlin Sepp (12T)

Merlin on meie toimetuse kaheteistkümnendike lipuhoidja. Ise on ta suuremat sorti spordihuviline ning koosolekutele jõuab alati täpselt peale trenne. Ajalehte annab ta oma panuse spordiasjus ning ka postituvi mängides.



Salajane toimetaja (???)

Kes ta on? Saladus. Mis ta teeb? Ei teagi. Mida ta teeb ajalehes? Toimetab.


Carte Blanche toimetus (sügis 2022)

231 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page