top of page

Uudised

Updated: Apr 24, 2023

Uus ja luksuslik ühikas Pürksi kompleksis


Rõõmuga saame teatada, et meile on lisandunud uus korter, kuhu saad võib-olla just sina sisse seadma end hakata. Meie kullakallis direktor Laine teatas ühel novembri lumisel hommikul toimetusele, et kool on endale soetanud uue kahetoalise korteri. Kuna Ülikooli 1 on hetkel karantiinis istujatele ja muidu komandantide panipaigaks, siis otsustas Pürksi Ühiselamute ja Keldri Selts, et uus ühiselamu on hädavajalik. PÜKSi kirjutatud projekt sai suure toetuse (2 häält kolmest) ning leiti ka vajalikud rahad. Kuigi nüüd tuleb kõigil ühikaselajatel hakata kommunaalkulusid ja bussipiletite rahasid komandantidele ülekandma, mille eest makstakse uue korteri laenud kinni, on värske ühikas kindlasti kõigile meele järgi.

Korteris on tehtud kapitaalremont, mille käigus on seinad üle värvitud, uued parkettpõrandad paigaldatud ning Ikea mööbel üles pandud. Köök on Noarootsile sobivas skandinaavia stiilis. Köögiga saab kaasa induktsioonpliidi, mikrolaineahju Severus, Boschi külmkapi, kohvimasina, võileiva grilli ja blenderi. Teeveekeetja tuleb ise kaasa võtta. Duširuum ja tualett on saanud värsked plaadid seina ning uuenduseks on ka vetsupott, mis on meeldiva istmesoojendusega. Duširuumis läheb uks Eesti juuri ärgitavasse suitsusauna, kus saab peale väsitavat koolipäeva oma meeli rahustada. Korteril on üks ja ainuke magamistuba, mis see eest täidab kõigi ootusi. Toas on kahekohaline voodi, tool ja prügikast. Teises toas on tagasihoidlik kodukino.

Ühikasse saab kandideerida juba Jaanuari esimesel päeval. Oled sobiv kandidaat kui oled vähemalt rootsi keele B1 tase, sest korteriga tuleb kaasa en katt som pratar svenska. Ühikale oleks vaja ka nimi anda ja ka just Sina saad nimesid pakkuda. Hetkel on soovitusteks olnud Baux, Mõisa ja Ülikooli 69. Nime soovitused saata PÜKSi e-postile, mille leiab kooli kodulehelt.


Nägusad Noarootsi noored - NG jõuab jõuludel igasse majapidamisse


Novembri lõpus, koolihoone palmisaalis võttis aset meie armsate pürkslaste pildistamine. Iga klass, mõni sõpruskond, ühikas ja üksikisik sai üles pildistatud. Meie üllatuseks jõudis kooli postkasti kiri pildikompanii poolt, kus avaldati suurt hämmingut ja kiindumust meie õpilaste tehtud piltide esteetilisuse üle. Väidetavalt pole neil enne kaamera mälukaardid nii täis olnud kui peale sessioone Noarootsis, sest õpilaste nägusust ei saanud igast küljest jäädvustamata jätta. Ka mõni töötaja oli oma lapse veennud Noarootsi Gümnaasiumisse õppima tulema, sest Pürksi vesi ja õhk olevat noorte ilusaimad küljed välja toonud. Selle toreda avastuse tõttu otsustas firma meie noorte pilte kasutada uute näidis piltidena nende flaieritel ja kodulehel. Tänutäheks jagasid nad ka vahvaid ja kenasid ühika ning sõbrapilte tuntud jõulukaartide firmale, kes hakkab detsembri alguses NG noorte piltidega jõulukaarte turustama. Et kaarti jõulusemaks teha on õpilastele päkapikumütsid pähe photoshopitud ja mõni kuusk taustaks pandud. Jõulukaarte võib leida Apollos, Rahva raamatus ja lähimates Coopi poodides.

Hoidkem kokku ja tehke komplimente oma kaasõpilastele. Ilusaid pühi!




35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page