top of page

Stiil on sinu mugavus

Updated: Apr 24, 2023

Selle õppeaasta teises väljaandes keskendume meie silmapaistvatele 12ndike ehk kohe-kohe pesast lahkuvate nokkloomade stiilile ja nende arvamustele moe erialal. Heida pilk peale kolmele XXX lennu stiilsele noorele ning saa midagi uut teada nii nende kui ka nende stiili kohta!

Jakob Bergmann 12.M

Kaheteistkümnendik Jakob on paljudele silma jäänud oma huvitava garderoobiga. Ise arvab ta, et pole veel täielikult oma stiili leidnud, kuid ka temal on olnud oma H&M kitsaste teksade ning New Yorkeri pluuside faas. Praeguse riietumise suuna alguseks peab ta aga põhikooli lõppu jäänud tihedat välisriikide külastust. Ka Kalamajas ringi uitamine on talle inspiratsiooni andnud.

Jakobil on kolm riideeset , mis on talle sentimentaalse väärtusega. Esimeseks siis paar musti Versace altlaienevaid teksapükse, mis oli esimene samm tema esimese tahetud stiili komplekti suunas, millega ta surus välja oma „linnaka“ välimuse. Teiseks toob ta välja paksust alumiiniumist kaelakee või pigem isegi chokeri, mille ta ostis Claudia Birkilt paar aastat tagasi ja pole siiani suutnud seda sahtlisse tolmu koguma unustada. Kolmandaks tähtsaks esemeks peab ta hiljuti soetatud Buffalo London'eid. Need on iseenesest lihtsalt chonky footwear nagu on olnud Fila, kuid Buffalo kvaliteet ja kujundus teeb Jakobi arvates Fila'le iga kell silmad ette.

Kuigi ta pole enam väga aksessuaaridele keskenduja, siis tema alatine kindel valik välimusele juurde andmiseks on waterline silmapliiatsiga, mõned lihtsad sõrmused ning paksust alumiiniumist südamega kett või kiviga kaelakee. Rääkides aksessuaaride tähtsusest, arvab ta, et need on kõrgel kohal, kuna riietusest ja vajadusel meigist alati ei piisa. Õnneks on neid ka kerge sobitada seega valdav enamus nendega mängides rängalt ei eksi. Oma riided ja aksessuaare soetab ta neti- ja brändipoodidest ning teise ringi poodidest.

Jakobil endal otseseid eeskujusid pole, kuid ta hoiab pigem silma peal oma lemmikdisainerite töödel või modellidel, et leida erinevaid värvikombinatsioone või ägedaid kihistamise meetodeid mida hiljem käiku lasta. Näiteks eestlastest Karl Joonas Alamaa, Ron Jonas Verlin või Anne Laar-Iljin. Välismaalastest aga Karl Lagerfield, Zymon Chaiyasit või Vivienne Westwood. Jakob õhutab ka teistel olla originaalne ning rohkelt proovida ja katsetada. Ta lisab ka, et õppides Noarootsi Gümnaasiumis on noortel ainulaadne viis leida oma stiil. Sellises keskkonnas on sul aus tagasiside ja alati keegi kes õhutab sind vinti üle keerama, mis on vahel just see mida meie stiil arenemiseks vajab. „Nähes inimesi katsetamas utoopilisi ideid, mis neile isikuna sobib parimini tunnen, et inimene õpib rohkem enda kohta kui ta õpiks kopeerides ühiskonna poolt ülestõstetud suunamudijaid,“ lisas Jakob.


Claudia Birk 12.K

K klassi Claudia riietus muutub ta tujudega. Kõige rohkem meeldib talle kanda roosat, vahet pole, mida ta tunneb, kuid kui tuleb ette mässumeelne tuju, paneb ta selga mustad riided. Talle meeldib ka kanda lapsikuid asju, nagu graafilisi särke, toredaid värvilisi pükse. Teda ei huvita, kas need asjad kõik “sobivad kokku“. Tema jaoks on kõik kombod head. See on aja jooksul kujunenud, sest enam teda trendid ei huvita. Peaaegu kõik ta riided on kaltsukatest või tasuta saadud, näiteks tuttavatelt. Harva ostab ta endale uusi asju suurtest poodidest, eranditeks on jalanõud, sokid jne.

Aksessuaare kanda ei meeldi talle peaaegu üldse. Ta kannab vaid oma Hello Kitty kaelakeed, harva paneb ka ühe sõrmuse, kuid ka see on ta jaoks ebamugav. Kaelakeed kannab ta, sest see on mugav ja ei jää ette. Kee peal on kiisu ja roosad kivikesed. Peaasi, et see oleks lõbus ja roosa. Praegused lemmikud esemed on Claudial ta roosa My Melody kott ja tema komplekt: kootud roosad käe- ja jalasoojendajad koos samasuguse mütsiga.

Claudia jaoks on riietumise juures tähtis see, et ta end hästi tunneks. Teda ei huvita, kas on uhke gala või sõpradega ööbimine - selga paneb ta riided, milles ta end mugavalt tunneb. Ta lisab ka, et ta pole kunagi aru saanud , kes see loll välja mõtles viisakad riided. Näiteks toob ta kui suurel üritusel vaadatakse sind teistmoodi, kui su riided ei ole stereotüüpiliselt viisakad. „Ma uhkelt keeran selja sellistele asjadele. Sellepärast ma riietungi nii, olen väsinud nägemast, kuidas kõik jälgivad elu eest trende, et mitte veidrad tunduda," kommenteeris Claudia.


Janno Reppo 12.K

Jannole meeldib enim kanda nahast mantleid ja tagisid. Nii ei saa tuul ligi ja on soojem. Riideid otsides meeldib talle ringi käia kaltsukates ja otsida vanemaid riideid. Tavaliselt teeb ta ise ka nendele juurde midagi. Muidu poodidest meeldib talle Cropp.

Ka Jannol pole eeskujusid oma riietusele, vaid on otsustanud arendada oma stiili, tehes ja kandes asju, mis tunduvad talle endale lahedad. Ta on juba väiksest saati kandnud palju sõrmuseid ning ilma nendeta tunneb ta, et ta käed oleksid justkui tühjad. Kette kannab ta ka palju ning kunagi väitis ta sellega seda, et need näitavad kui kinnine inimene ta on. Stiili leidis ta, kui nägi netis teisi inimesi huvitavate stiilidega. Ta hakkas stiili arendama, pannes erinevaid asju kokku. Enamasti kannab valget ja musta ning talle meeldib see mis seljas mugav on. „Ära lähtu teiste arvamustest. Vali endale riided mis iseloomustavad sind ja meeldivad sulle," julgustas Janno.

95 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page