top of page

Pilkupüüdvad pürkslased

Updated: Apr 24, 2023

Jalutades mõisast koolimajja, oodates pikas söögi-järjekorras või valides poest omale just kõige paremaid kiirnuudleid, võid märgata omanäolise stiiliga pürkslasi. Oleme saatnud oma moeagendi neid uurima ja nende riietuse kohta rabavaid saladusi välja lunima.


Melissa Elisabeth Baussov 10.K

K klassi kümpa Melissa on silmajäänud nii mõnelegi oma huvitava ning omamoodi garderoobiga. Stiili leidis ta oma sisemise tunde järgi, mis ütles talle, et tuleks kanda riided, mis tunduvad ägedad, kuid samas mugavad. Melissale meeldivad ennekõike suured pusad, sest need on väga mõnusad. Teda näeb ringi liikumas ka musta korsetiga, mis teeb ta väljanägemise huvitavamaks ning ise lisab ta veel, et üllatavalt see pole ebamugav. Suure rõhu panebki Melissa sellele, et riietus oleks ta seljas hästi mugav. Riideid ostab ta tavaliselt vanarõivapoodidest või Sinsay’st. Vahel on Melissa saanud ka sõpradelt riideid, mida nad enam ei kanna ja mis talle endale tunduvad meeldivat. Aksessuaare kasutab ta harva, kuid mõnikord kannab kalli sõbra poolt kingitud maoga kaelakeed. Oma stiili otsijale ütleb Melissa:

„Kanna mida soovid, mis meeldib, mis on sulle mugav ja millega sa saad olla enesekindel!“



Greta-Mari Lasn 11.K

Üheteistkümnendik Greta peab oma riietuse juures tähtsaks just värvi. Mida rohkem värvi, seda parem. Kuigi tal on garderoobis palju musta värvi riideid, proovib Greta ikkagi oma riidekappi soetada rohkem esemeid, millel on mingi muster, kiri või mingi huvitav pilt. Talle sobib ka lihtsalt väljapaistev värv. Kõige rohkem meeldib Gretale kanda pikkade varrukatega pluuse, mis on ekstreemselt suured. Tema jaoks mugavamat eset lihtsalt ei eksisteeri. Oma riietuseks inspiratsiooni sai ta ühe muusika kollektiivis olevalt artistilt, kelle lavanimeks on J-Hope. Erinevaid ideid ja mõtteid oma riidekapi täiustamiseks saab ta ka Pinterestist. Ehete osas polnud Greta varem eriti soodsal arvamusel, kuna talle tundus, et need olid ebamugavad. Nüüd on ta oma meelt muutnud. Praeguseks lemmikuteks aksessuaarideks on tal käevõrud ja sõrmused. Need annavad tema avates väljanägemisele särtsu juurde. Riiete soetamiseks Gretal kindlat poodi pole, kuid enamus tema riietest on ostetud taaskasutuskeskustest või internetipoest nimega ASOS, kus on kõikide brändide tooteid. Kui keegi leidis, et Greta stiil just talle väga meeldib ja tahaks inspiratsiooni võtta, soovitab ta ise järgmiselt:

„Kui nüüd minult inspiratsiooni võtta, siis I mean go for it. Kes sind ikka peatada saab. Endiselt soovitan Pinterestist rohkem uurida. Seal on kindlasti palju rohkem erinevaid ideid.“


Laurits Meinson 12.T

Tiia klassi lunn Laurits on teada-tuntud oma kantristiilis riietuse poolest. Tema lemmikuteks esemeteks on ikoonilised saapad ja kaabu. Talle meeldib kanda ka sõrmuseid, vööpandlaid, käepaelu ja kellasid. Eelistades seejuures, et need on tehtud nahast. Paljudel ta sõrmustel ja paeladel on sentimentaalne tähendus, näiteks reisid, kust on ta aksessuaare ostnud. Suurema osa enda riietest, nagu teksad ja särgid, soetab Laurits Mustangist või Tom Tailorist. Oma riietuse juures peab ta tähtsaks seda, et see talle meeldiks ja et komplekt ikka omavahel kokku sobiks. Eeskujudeks on tal oma lemmik kantrimuusikud ja ka mõni näitleja vesternist või sarjast. Isegi kui Lauritsalt on palju küsitud, kuidas ta oma stiili leidis, ei ole tal sellele ikka head vastust.

Ta pakub välja, et see on temas endas alati olemas olnud. Lauritsa jaoks ei ole stiil lihtsalt riided, mida ta kannab, vaid see on tema kogu elustiil – mida ta teeb, kuidas ta käitub ning sealjuures ka mida ta kannab. Kaasõpilastele, kes otsivad oma stiili, ütleb ta:

„Soovitan olla julge ja mitte kuulata, mida teised räägivad. Ole see, kes sa tahad olla ja ära kahtle endas.“


42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page