top of page

Moe Artikkel: Õpetajate eri

Updated: Apr 24, 2023

Õpetaja Maarja

Meie armas ja helge rootsi keele õpetaja Maarja stiil on elu jooksul muutunud. Kunagi meeldis talle originaalselt riides käia ja selle jaoks leiutas ise, lasi emal õmmelda või pani kokku riideesemeid, mida tavaliselt ei oleks pandud. Enam ta seda väga teha ei viitsi, aga natukene erineda meeldib Maarjale ikka, võtta asja mänguliselt. Tal on olnud üleni must periood, väga lilleline periood, triibuline ja roosa ja roheline… Oma esimesel aastal NG õpetajana kandis ta tihti maheroosat ja see vist jäi ka õpilastele silma, sest aasta särasilma diplomil oli muu hulgas kirjas ka: tema roosad outfitid panevad ta silmad särama. Õpetaja Maarjal otseselt riietumiseks eeskujusid ei ole, aga aeg-ajalt mõni komplekt ikka teda kõnetab ja tunneb selle ära kui oma. Talle on tähtis, et riietudes tunneks ta end hästi ja iseendana ning ta järgib pigem sisetunnet kui moetrende. Ta jaoks on ka oluline, et värvitoonid sobiksid nii omavahel kui ka ta enesetundega. Riideid ostes vaatab ta kõigepealt, mis meeldib, ja alles siis seda, mis maksab või kelle toode. Parimad leiud tema jaoks on olnud Humanast, aga ta ostab ka poodidest. Mõned oma lemmikriided on olnud brändidest Indiska, Pepe Jeans, Odd Molly, Gerry Weber, Betty Barclay ja Mexx. Riidepoes lausa tirib teda lasteosakonda, kust ta võtaks kõik need pehmed, sametised, lillelised ja sätendavad riided ja ajaks need endale selga, kui need vaid mahuksid. Väike ükssarvikukott ka veel kätte. Maarjale küll meeldivad igasugused ehted, aga ise kannab ta neid vähe. Tavaliselt on tal mingi tähendusega ehe, mis pidevas kasutuses. Omapärased kotid ja jalatsid on ka toredad. Ta mainib ka ära, et kui vahva on tema meelest see, kui palju tänapäeval saab ja võib riietustega katsetada. Peaasi, et säiliks arusaam, et on kohti, kuhu siiski iga riietus ei sobi.

Õpetaja Katrin

Meie kooli laia matemaatika õpetaja ja õppealajuhataja Katrinile meeldivad väga värvid, sest nendega saab odavalt lisada lihtsale riietusele vürtsi. Oma riietuse juures peab ta kõige tähtsamaks loomulikult mugavust, et kuskilt ei kisuks ja ei kipitaks. Riideesemetest lemmikud on tal vaba tegumoega kleidid ehk hõlstid ja kõrge kaelusega esemed. Oma riideid soetab ta taaskasutuspoodidest ning eriti toredaks peab ta Paavli kaltsukat. Üldiselt ta poode ei armasta, kuid käib neis siis, kui enam kuhugi mujale enam ei pääse. Enda riietust täiustab ta kaelaehete ja

värviliste sukkpükstega. Oma vahvad sukad ostab ta Sokisahtlist. Viimasel ajal on ta ka värviliste sokkide lembuses olnud. Oma stiili alguseks võib pidada seda, kui tal oli kaks lemmikkleiti, aga need olid hallid. Ühel päeval hakkas igav ja pani värvilised sukkpüksid ja sama värvi ehte juurde. Nüüd ostab ta kohe värvilisi asjakesi, mida kaela ja selga saab panna. Neile, kes tahaksid värviliselt õpetajalt riietumiseks inspiratsiooni võtta, ütleb õpetaja nii: “Lisa väikeseid või siis ainult ühe väikese erksavärvilise elemendi ja ongi rõõmsam olla.”

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page