top of page

Jõuluretseptid

Updated: Apr 24, 2023

Jõulud on juba tulekul ja sellepärast on meil välja otsitud paar maitsvat ning huvitavat jõuluteemalist retsepti, mis aitavad luua jõulumeeleolu. Retseptid pole kõige tavalisemad, aga loodetavasti aitavad need retseptid teil kergemini otsustada, mida jõulude ajal perele või sõpradele süüa pakkuda.


Mõnusalt jõuluvürtsine kakao (4-le)

Vaja läheb:

6 tl magustamata toorkakaod

1 l piima

2 tl apelsinimaitselist piparkoogimaitseainet

2 tl vanillisuhkrut

1 näpuotsatäis Cayenne'i pipart

200 ml kookoskreemi


Valmistamine:

Kuumuta kuivas potis Cayenne'i pipart ja piparkoogimaitseainet pidevalt segades ca 1 minut kuni aroomid eralduvad. Lisa piim, toorkakao, vanillisuhkur ja soovi korral magustajat vastavalt enda soovile ning kuumuta kakaod kokku kuni kõik on mõnusasti segunenud.

Soovi korral vahusta kookoskreem ja kata oma kakao mõnusa kookose-vahumütsikesega.


Retsept: Maria Veski-Raudkivi


Safranisaiad (20)

Vaja läheb:

300 ml piima 25 g presspärmi 0,5 g safranipulbrit 1 muna 0,5 tl soola 50 g suhkrut 500 g jahu 100 g pehmet võid

Määrimiseks muna, kaunistuseks rosinaid


Valmistamine:

Lahusta pärm koos safraniga toasoojas piimas. Lisa lahtiklopitud muna, sool, suhkur ja jahu ning sõtku tainaks. Sõtkumise lõpupoole lisa pehme või. Lase tainal soojas kohas kaetult kerkida 1 tund. Vormi kerkinud tainast 1 cm läbimõõduga 20 cm pikkused kangid. Neist vormi ühe- või erikujulisi saiu. Kaunista rosinatega. Lase saiadel plaadil rätiku all 30 minutit kerkida. Määri munaga, küpseta 220kraadises ahjus 10–15 minutit.


Retsept: Mari-Liis Ilover



Verivorstipirukas

Vaja läheb:

400 g pärmi-lehttainast

4 spl pohlamoosi

2-3 jämedat verivorsti


Valmistamine:

Tõsta külmutatud pärmi-lehttainas 30 minutiks sulama. Lõika lehttainas 4 ristkülikuks. Määri kahele lehttaignaplaadile pohlamoosi. Lõika verivorst pikuti pooleks ja pudista sisu pohlamoosiga kaetud taignaplaadile. Tõsta peale teine taignaplaat, vajuta servad kahvliga kinni ning määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit.

Retsept: Liisi Laanemäe



Jõhvikaglögi

Vaja läheb:

700 ml kangemat jõhvikamahla 300 ml õunamahla 2 cm jupp ingverit, kooritud ja viilutatud 2 tähtaniisi 5 nelki 1 kaneelikoor Vajadusel 2-3sl pruuni suhkrut Soovi korral 1 vanillikaun Serveerimiseks kuivatatud jõhvikaid, rosinaid ja mandleid


Valmistamine:

Vala koostisained potti ja keeda u 10 minutit. Lase mõni minut „tõmmata“ ning seejärel vala kuumakindlatesse klaasidesse. Lisa marjad ja mandlid ning soovi korral vala juurde ka sorts Cointreau’d, konjakit või tumedat rummi.

Retsept: Britt Paju

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page