top of page

Noorte XIII tantsupidu


Sellel suvel toimunud XIII noorte tantsupidu leidis aset 30.06 - 01.07 Tallinnas Kalevi staadionil. Noarootsi Gümnaasiumi rahvatantsurühm Nuckö Folkdans oli samuti kohal.

Osalejatele algasid tantsuproovid juba 27. juunil. Tallinnas ööbisid kõik läänemaalased Humanitaargümnaasiumis, kaasa arvatud ka meie. Proovides olid meil seljas särgid, millel oli peal kiri "We ♡ Maido" ning pilt C-segarühmade liigijuhist Maido Saarest, kellele tahtsime oma armastust ja austust näidata. Proovipäevad olid pikad ning väsitavad, kuid need olid seda väärt, et etendustel kõik mustrid ja joonised ilusad ja täpsed välja näeksid.

Andsime kokku kolm etendust ja ühe peaproov-etenduse. See emotsioon, mis me seal väljakul tantsides saime, oli midagi väga imelist. Tantsijana ning ka pealtvaatajana oli hästi tunda seda meeleolu, kui tuhanded rahvatantsijad, nii lapsed kui ka täiskasvanud, koos väljakul tantsisid. Viimase etenduse ajal läksid paljudel meist isegi silmad märjaks. Olime suure töö ära teinud ja väga palju vaeva näinud tantsude õppimisega.

Rongkäigu ajal oli meil au kanda Läänemaa lippe ning silte. Ka seal olid meil emotsioonid veel väga tugevad ja tuju hea.

Tahaksime tänada ka oma tantsuõpetajaid Liia Leesi ja Tiiu Tulvikut, kes meile tantsud ilusti selgeks õpetasid ja meie suhtes nõudmistes alla ei andnud.

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page