top of page

Noarootsi noored tantsijad Küprosel

Updated: Nov 10, 2023

Külmal detsembrikuu neljapäeval, mis juhuslikult oli ka jõulu teine püha, külmetasid kuus Noarootsi Gümnaasiumi rahvatantsijat hommikul kell neli Pürksi bussipeatuses. Noored tantsijad hõredad riided seljas ja rahvariided näpus ootasid nimelt bussi, mis viiks neid Riia lennujaama ja sealt edasi juba Küprose poole. Väiksel saarel Vahemeres oli aset leidmas Erasmus+ programm, millest meie vahvad pürkslased osa võtsid. Kui Laika bussiga lõpuks kohale jõudis ja külmetavad kepsutajad peale võttis, võis reis alata! Käidi ka veel Haapsalust läbi, et ka kallis juhendaja Liia peale võtta.

Peale pikki hommikusi bussisõite ja lendusid kõrgel õhus jõuti samaks õhtuks Küprose maile. Noori tervitas Lanarca lennujaamast väljudes soe õhk ja tundmatu parempoolne liiklus.

Hotelli saabudes oldi pikast reisist ramp väsinud ja samas ka elevil ees ootava pärast. Järgmi-

sel päeval oli antud sisseelamiseks vaba päev, kus sai mereäärses Ayia Napa linnas ringi uudis-

tada. Järgmised nädal aega olid aga päevad sisustatud programmi siseste tegevustega.

Programmi teemaks oli sotsiaalse kaasamise sidumine kunstiga. Sellest võtsid osa peale eesti noorte ka poolakad, ungarlased, kreeklased ning ka kohalikud noored. Päevade vältel toimusid õpitoad ja toredaid tegevusi segades enda vahel erinevaid riike, mis andis head praktikat ka oma inglise keele kasutamisele. Igal õhtul toimus esinemine, kus iga riik esitas oma kava kohalikule rahvale. Nii esinesid ka Nuckö Folkdans tantsijad Noarootsi rahvariietes Küprose publikule. Ka poolakad esinesid oma rahvatantsudega, aga kreeklased olid hoopis muusikud. Ungarlased esitasid kaasaegset tantsu ning Küprose tantsijad esitasid kohalikke tantse, kuid peotantsu võtmes. Ühel õhtul toimus ka traditsiooniline riikide õhtu, kus kõik grupid tutvustasid enda kultuurile omaseid toite ja söömiskombeid. Eesti toitudest näidati ette ja lasti proovida musta leiba, kama ja ka suur valik kohalikke kompvekke.

Kokkuvõttes oli tore ning elamuste rohke kogemus! Osalejad tänavad kõiki, kes aitasid kaasa Küprosele minekul ja seal olekul. Eriti suur tänu ka noorte juhendajale Liiale, kes organiseeris ning aitas tantsijaid enne ja kogu seal oldud aja vältel. Soovitame ka teistel õpilastel võtta osa Erasmus programmidest ning kutsume juba ka järgmine aasta meie tantsurühma tantsima, sest kunagi ei tea mis võimalused avanevad. Praegu valmistuvad tantsijad tantsupeo teiseks ülevaatuseks lootusega pääseda Noorte Tantsupeole.



5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page