top of page

Lumeskulptoritest gümnasistid

Updated: Nov 10, 2023

Ühel kenal lumisel teisipäevaõhtul ilmus meie hiilgava kuninga Borboruse range käsk, et Noarootsi Kuningriigi looja Laine soovib oma sünnipäevaks uhkeid lumest loodud kunstiteoseid. Väärikas Pürksi rahvas võttis oma kuningat kuulda ning asuti usi-

nalt valgest, külmast ja märjast marmorimassist kauneid kreeka kultuurist inspireeritud skulptuure looma. Juba paar päeva enne oli kortermajade vahele ilmunud kogukas lumememm, mis sai hiljem mitu korrust juurde ning väljapaistva mütsi pähe. Uhke skulptuur on vägagi hinge läinud ning selle eest on võideldud, kes võimu endale saab memme ümber lükates. On lausa nähtud kummardajaid ning ohverduste toojaid. Too skulptuur läheb kindlasti ajalukku.

Järgmisena hakkas veel huvitavaid ning vaid kunsti mõistvatele inimestele lumest skulptuure ilmuma. Märkimisväärne oli ka mõisa kiviaial istuv mees, kes paljusid kodanikke karjatama pani. Nimelt näib too väga elutruu ja seetõttu ka veidi kõhe välja. Selli eest on aga väga hästi hoolitsetud, kattes pea mütsiga või pannes kaela salli. Sellest võib järeldada, et meie rahvas on tõesti väga hooliv ning ei jäta kedagi hätta.

Kokkuvõttes võib lugeda üleskutset õnnestunuks ning ühe õhtuga suudeti Pürksi vahele kauneid teoseid luua. Täname kuningat, direktrissi ja imeandekaid gümnasiste!




11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page