top of page

Kuninglik pulm

Updated: Nov 10, 2023

Kaunil päikesepaistelise valentinipäeva õhtul toimus Pürksis imeline sündmus. Nimelt helisesid tollel päeval pulmakellad meie kallitele kümpadele Siretile ja Vessele. 10.K kaunis ja rikkumatu Siret on üleskasvanud oma lesest kirikuõpetajast isa Jeremia tiiva all, kes juhuslikult on ka Noarootsi õukonnas ning pani noored raske südamega paari. Raskeks tegi pruudi isa südame peigmees Vesse ja tema lõbus pere. 10.M klassi sarmika Vesse kasuisa Paavo on nimelt soomlane ning teda võib leida tihti tinutamas või oma naise peale karjumas. Külalised tõdevad, et ka pulmapäeval ei olnud Paavo just kõige selgemas konditsioonis. Vesse hooliv ema on aga pigem söögitegemise asemel enda olekuga veidi kõrgemal…


Laulatus algas imekaunis Pürksi

mõisas, kus juhtus aga ennekuulmatu sündmus. Oli kuulda karjeid ja hüüdeid, et laulatus tuleb peatada, sest sisse olid sadanud relvastatud kohalikud huligaanid. Pruut rööviti koos oma peigmehe ja kirikuõpetaja Jeremiaga. Õnneks vapper Paavo sai oma poja päästetud pättide käest, kuid pruut ja tema isa olid ikka pantvangis. Vastutasuks sooviti suurt defitsiiti: WC- paberit. Külalised otsisid kõik oma taskud läbi, et äkki kuskil on tükike paberit, mida hirmsatele korrarikkujatele anda. Vedamisi leiti paar tükikest ning pantvangid lasti lahti ja kari pätte pani kummivilinal plehku. Laulatus sai rahumeeli jätkuda ning noored said sõrmused sõrme.



Pidu jätkus kultuurimajas, kuhu oli kaetud suur pulmalaud taldrikutega. Paar lõikas lahti uhke pulmatordi ning külalised said kõhu täis. Koos vaadati videoid vanematest ning vägevatest poissmeeste kui ka tüdrukute õhtutest. Neis nägi, et tegu on viisakate ja korralike Pürksi noortega, kes austavad oma vanemate kasvatust ja kultuuri. Peale videote vaatamist avati ühikate poolt toodud huvitavaid ja praktilisi pulmakingid, mis noortele uude koju kohe kindlasti tarvis oli. Õhtul mängiti ka seltskonna kui ka noorpaari vahel mänge ning pidu lõppes tantsulustis. Värske noorpaar tegi oma esimese tantsu Just Dance’i „Timber’i“ saatel ning juba järgmise looga said ka teised tantsulõvid liituda.

Õhtu lõppes positiivsel noodil, isegi kui laulatus oli sündmusterohke ja Paavo jõudis meie andmetel turvaliselt tagasi koju oma voodisse kainenema. Täname kuninglikku õukonda ja kõiki toetajaid, kes meie armsa Sireti ja Vesse tähtsa päeva võimalikuks tegid. Tahame ka sügavat kaastunnet avaldada poissmeeste õhtul meie seast lahkunud Ralf Latiku sõpradele ja lähedastele.


88 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page